section
TZ Národní kolo soutěže Global Management Challenge čeká na vítěze

TZ Národní kolo soutěže Global Management Challenge čeká na vítěze

19.03.2015

Už příští týden 24. března 2015 budou slavnostně vyhlášeny výsledky mezinárodní studentské soutěže v manažerském řízení firem Global Management Challenge. Český vítěz bude, vedle výhry v podobě studia programu MBA, kterou do soutěže věnoval pořadatel české edice Vysoká škola finanční a správní ve spolupráci s City University of Seattle, reprezentovat Českou republiku v mezinárodním finále. To se bude konat poprvé ve více než třicetileté historii soutěže v Praze.

Než budeme znát české výherce, položili jsme několik otázek odbornému garantovi soutěže a prorektoru Vysoké školy finanční a správní Petru Budinskému.

Proč považujete skutečnost, že se mezinárodní finále soutěže koná v České republice za prestižní a důležité?

Především je to poprvé v historii soutěže, kdy se dějištěm finále stala Praha. Pro nás jako organizátora české edice je to velkou ctí, ale jsme si vědomi i toho, že se to pojí s velkým očekáváním. Konkrétně pro naši univerzitu je to skvělá příležitost navázat nová partnerství, protože Prahu navštíví velké množství studentů z téměř 30 zemí světa.

Co si pro mezinárodní finále připravujete?

Já osobně jsem se zúčastnil posledních tří mezinárodních finálových večerů v Kyjevě, Bukurešti a Soči – všechny tyto zkušenosti se tak dají využít pro úspěšnou organizaci mezinárodního finále. Při přípravě večerů spolupracujeme s pražským hotelem International Praha, tam se bude konat velká část akcí: slavnostní zahájení a rozdělení do týmů, semifinále soutěže a setkání partnerů. Finále soutěže se bude konat na naší univerzitě – Vysoké škole finanční a správní. Slavnostní vyhlášení bude v krásné francouzské restauraci Art Nouveau Obecního domu. A přestože budou mít účastníci velmi málo volného času, tak jsme pro ně připravili i kulturní program - okružní prohlídku Prahy. Doufáme, že je přesvědčíme, aby se do Prahy v budoucnu vrátili.

Můžete nám něco říct o týmu, který nás bude v soutěži reprezentovat?

Výsledky české edice soutěže budou vyhlášeny až 24. března 2015 v Brožíkově sále Staroměstské radnice. Ale víme, že téměř všechny týmy, které byly úspěšné loni, jsou opět velmi dobře připraveny. Ať už vyhraje kdokoli – motivace být úspěšným v mezinárodním finále bude vysoká, protože český tým se za poslední tři roky do mezinárodní konkurence osmi nejlepších týmů světa nedostal.

 

Global Management Challenge je největší světovou soutěží v oblasti simulace řízení firem. Každý soutěžící tým dostane na starost modelovou obchodní společnost, se kterou operuje na virtuálních trzích EU, NAFTA a na internetu s cílem dosáhnout co nejvyššího zhodnocení investice a nejlepšího tržního postavení na základě dosaženého zisku. Toto kritérium určí vítěznou společnost na trhu, a tím i vítězný tým soutěže.


Fatal error: Call to a member function bindValue() on a non-object in D:\Inetpub\webs\1284_web\www\2017\obsah\stranky\zpravy_funkce.inc.php on line 533