section
Tisková konference v Karlových Varech

Tisková konference v Karlových Varech

25.02.2016

Včera poprvé naše univerzita představila svoje záměry v Karlových Varech široké veřejnosti. Tiskové konference, které se konalo přímo v budově magistrátu města, se vedle představitelů VŠFS zúčastnili i hejtman Karlovarského kraje Martin Havel a primátor města Karlovy Vary Petr Kulhánek.

„Příchod VŠFS do Karlových Varů vítám. Dlouhodobě deklarujeme snahu udržet ve městě mladé lidi a možnost studia na vysoké škole je jedním z účinných nástrojů. VŠFS může počítat s naší podporou i s prostory, které jí za výhodných podmínek poskytneme,“ řekl při této příležitosti karlovarský primátor Petr Kulhánek.

Podporu nejenom naší univerzitě, ale i stipendia pro nadané studenty deklaroval hejtman Martin Havel: „Jsem rád, že se v Karlových Varech otevírá studijní středisko Vysoké školy finanční a správní. Náš region se dlouhodobě potýká s odlivem mladých vzdělaných lidí a tak věřím, že je nabídka vyučovaných oborů zaujme a škola přivítá mnoho nových studentů. V této souvislosti bych rád připomněl, že Karlovarský kraj již druhým rokem vyplácí vysokoškolákům stipendia. Pokud studenti splní požadované podmínky, mohou získat až 24 tisíc korun ročně.“

Vstřícný přístup Karlovarského kraje i magistrátu významně podpořil rozhodnutí VŠFS zahájit zde výuku. „Bez jejich souhlasu s působením naší univerzity bychom podobný krok neučinili. Je tedy na místě nejenom oběma institucím a jejich představitelům poděkovat, ale přislíbit, že se Vysoká škola finanční a správní bude podílet na rozvoji celého regionu. Jsem přesvědčena, že nabídka navazujících magisterských oborů v kraji chyběla a jsem ráda, že tuto mezeru na edukačním trhu zaplní právě Vysoká škola finanční a správní,“ doplnila Bohuslava Šenkýřová, rektorka univerzity.

Tisková konference vzbudila velký zájem médií.

Výstupy naleznete zde:

RTF 658_monitoring_karlovy_vary_250216.rtf, 96 kB