section
Vše o řízení podniků

Vše o řízení podniků

23.11.2011

Karel Havlíček - Management & Controlling malé a střední firmy

Nakladatelství Eupress představuje dlouho očekávaný titul Management & Controlling malé a střední firmy. Autor publikace Karel Havlíček, děkan Fakulty ekonomických studií VŠFS a předseda Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR, v ní popisuje řízení podniků v době, která je charakteristická nebývalými výkyvy na trhu. Řízení neukazuje jako symbiózu, nýbrž jako zdravý a vyvážený souboj o místo na slunci těch, co dávají góly, a těch co brání, nicméně navenek tvoří kompaktní tým.  Hra je pasována nejdříve do fáze růstu, následně do totální krize. Publikace je doplněna více jak třiceti praktickými příklady z reálných tuzemských středně velkých firem. Pro čtenáře se tak jedná o hmatatelné podniky a osobnosti, nikoliv o virtuální svět nadnárodních korporací a nedosažitelných manažerských vzorů.

Prof. Ing. Bohumil Král, CSc., vedoucí Katedry manažerského účetnictví FFÚ VŠE:

„Publikace je hodnotná svým uživatelsky pochopitelným jazykem, přímočarostí výkladu a snahou celý systém zhodnotit spíše z hlediska jeho přínosů, než komplikujícími faktory jeho implementace. Čtenáře zaujme svou praktickou orientací, a to i přesto, že za řadou konkrétních příkladů a velice pragmatických doporučení je zřejmá i autorova perfektní znalost obecně teoretických přístupů k řízení firem.“


Kniha je doplněna unikátními webovými stránkami (www.management-controlling.cz), kde mohou čtenáři diskutovat v otevřeném fóru, zasílat připomínky a stahovat si příklady z konkrétních firem.

Objednat knihu v e-shopu.