section
Studium na VŠFS je transparentní

Studium na VŠFS je transparentní

15.07.2010

Zpráva Akreditační komise o hodnocení Vysoké školy finanční správní, která byla uveřejněna 13. července 2010, potvrzuje, že škola při poskytování vzdělávání neporušila žádné zákony ani vnitřní předpisy.


Kontrolu Akreditační komise pozvala rektorka univerzity B. Šenkýřová v návaznosti na sérii nepodložených článků v některých médiích, které na podzim loňského roku zpochybňovaly kvalitu školy. Zpráva jasně ukazuje, že mediální spekulace o neprůhlednosti fungování školy a nadržování určité skupině studentů nebyly opodstatněné. Akreditační komise konstatovala, že rozsah zjištěných nedostatků není vzhledem k jejich charakteru a velikosti školy podstatný. Nestandardnost ojedinělých případů zkrácení studia, které se z části ani netýkaly medializovaných osobností, neindikuje porušení pravidel nebo zákonů. Všichni studenti byli zkoušeni vyučujícími, kteří je měli zkoušet, komise byly jmenovány dle platných zásad, k dispozici jsou všechny závěrečné práce a příslušné dokumenty (posudky, protokoly o státních závěrečných zkouškách atd.). Hodnotící zpráva také konstatuje, že vysoká škola upřesnila řadu předpisů týkajících se studia, jeho transparentnosti a kvality závěrečných prací.


Vysoká škola finanční a správní tak obhájila svoje dobré jméno a, jak potvrzuje i závěr hodnotící zprávy Akreditační komise, nadále zaujímá přední místo mezi soukromými vysokými školami.

 

Zprávu v plném znění si můžete přečíst zde (webové stránky Akreditační komise).