section
Ples VŠFS a BA 2020

Ples VŠFS a BA 2020

04.02.2020

Poslední lednový den patřil Palác Žofín reprezentačnímu Plesu Vysoké školy finanční a správní a Bankovní akademie. Pro naše hosty jsme připravili příjemný večer plný dobré zábavy, tance a překvapení. 

Večer jsme zahájili plesem Bankovní akademie, na němž byli stužkováni primáni Gymnázia Kodaňská, a maturanti střední odborné školy BA. Ve Velkém sále se začínalo tradičně ve 20,00 hod. uvítáním rektorky a předsedkyně představenstva VŠFS Bohuslavy Šenkýřové. Předtančení StandardKlubu Praha „Ples v Opeře“ na nádhernou hudbu Dmitrije Šostakoviče navodilo tu správnou taneční atmosféru. Po vystoupení Michala Davida, zpěváka, hitmakera, hudebního skladatele a producenta muzikálů, který Žofín doslova zbláznil, následovala dražba startovního čísla Ester Ledecké. Vítězem dražby se stal Richard Unruh, člen absolventského klubu Diamant. Do Stipendijního fondu VŠFS na sociálně i fyzicky handicapované studenty vloží 15 500 Kč. Následná Soutěž o ceny rektorky přinesla jako každý rok mnoho radosti. Každá cena našla svého majitele. 

Po pauze naplněné jiným programem byl čas vrátit se k tanci. Jako půlnoční překvapení jsme si letos připravili vystoupení latinskoamerického tanečního souboru Tradición. Je to nejlepší a nejdéle fungující soubor zaměřený jak na tradiční, tak na exotické tance. A překvapení to beze sporu bylo, nejenom, že krásné tanečnice ukázaly krásu pohybu, ale dokonce zvedly hosty od stolů a uspořádaly improvizovanou školu exotických tanců. Parket nezůstal prázdný ani potom, návštěvníci plesu mohli až do pozdních nočních hodin tančit za doprovodu skvělého hudebního tělesa s neuvěřitelnou více než padesátiletou historií  - Hlavsa Orchestra.

Ples VŠFS a BA by se nekonal bez našich partnerů, za všechny jmenujme společnosti Apogeo, ČSOB, Dell EMC, J&T Bank, Klining Angels, Kooperativa, MAFRA, manželé Kuklovi, Martin Kuta, nebo P VZP, Rádio Impuls a Witt. Výčet samozřejmě není úplný. Děkujeme!