section
Ester Ledecká natočila spot pro naši univerzitu

Ester Ledecká natočila spot pro naši univerzitu

06.09.2016

 

Česká lyžařka, snowboardistka, mistryně světa v paralelním slalomu a také studentka Vysoké školy finanční a správní (a absolventka Bankovní akademie) si našla ve svém skutečně nabitém programu čas a natočila s námi a pro nás reklamní spot. 

A protože mezi našimi studenty a příznivci je i hodně fanoušků této skvělé sportovkyně, požádali jsme kolegu Davida Gerlacha, který s Ester klip připravoval o pohled do zákulisí. 

Můj den s Ester

Na VŠFS jsem v době natáčení nepracoval dlouho, ale znal jsem ji nejenom jako student, ale i jako stážista právě v tom kolektivu, kam jsem potom nastoupil. Úplně jsem netušil, do čeho jdeme a už přípravy daly tušit, že natáčení spotu není úplně snadná záležitost.

Po dlouhých přípravách se to povedlo. Ester si udělala ve svém nabitém programu čas. Byli jsme velmi rádi, protože chápeme, že jako špičková česká sportovkyně má nabitý program. Ráno přišla Ester v 10:00 hod., je opravdu přesná. Spolu s kolegy Slávkem Paravičiny a Petrem Svobodou jsme se pustili do nahrávání zvukové stopy. Během nahrávání přišla maskérka a komparzisti. Byl jsem rád, že se atmosféra uvolnila hned ze začátku. Ester má stejný smysl pro humor jako my, takže jsem věděl, že to bude skvělá spolupráce. Po pár pokusech jsme měli hotovo. Přesunuli jsme se do vedlejší místnosti a začalo líčení, mě naštěstí vynechali a hurá na první lokaci. Prostředí Heroldových sadů je velmi příjemné a pro natáčení bylo ideální. Říkal jsem si, že tři záběry budeme mít natočeny hned. Když jsme po necelých dvou hodinách skončili, vrátili jsme se do multimediální místnosti. Ester musela na hodinku odjet. Stihli jsme alespoň ještě natočit úvodní záběr celého klipu. Po obědě jsme přejeli na druhou lokaci, a to na naši pobočku ve Vltavské ulici. Maskérku ani komparzisty jsme už nepotřebovali. Opět jsem se domníval, že tři záběry v knihovně budeme mít rychle hotové. Skončili jsme po hodině a půl a vyrazili do exteriérů. Ester spolupracovala velmi dobře, profesionálka každým coulem. To se nám potvrdilo při natáčení rozcvičky. Ester přišla v krátkém sportovním tričku a šortkách na běh. V tu hodinu už bylo venku opravdu horko. Poté co předvedla cviky, které bych já se svým tělem nebyl nikdy schopný udělat, následovalo další kolo převlékání a vyrazili jsme dál na Pražskou náplavku. Stánkaři a prodejci byli moc milí a nebáli se spolupracovat, dokonce nás obdarovali jahodami v čokoládě, o které se velmi rychle postaral náš kameraman. Do posledního záběru celého dne jsme nasadili další komparzisty. Jednalo se zhruba o 40 labutí na břehu Vltavy. A pak už bylo hotovo, poděkovali jsme Ester, sami dodělali pár záběrů Prahy, které jsme ještě potřebovali, a klip zamířil do střižny. Byla to fajn spolupráce. Děkujeme, Ester.

dsc_6528.jpg