section
Nové vydání Xadonie

Nové vydání Xadonie

18.05.2016

 

Vážení a milí čtenáři Xadonie,

jaro v našem časopise opět patří našim studijním oborům. Za ten rok, kdy jsme Vám naposledy přinesli ucelenou informaci o nabídce naší univerzity, došlo na tomto poli k mnoha změnám. V současnosti se univerzita může pochlubit tím, že všechny její bakalářské obory mají svoje pokračování v navazujícím magisterském studiu. Nově se nám totiž podařilo získat akreditace navazujících magisterských oborů Právní aspekty veřejné správy (navazuje na Právo ve veřejné správě), Právní aspekty podnikání (Právo v podnikání) a Kriminalisticko právní specializace. Před všemi našimi studenty se tak otevřela kýžená perspektiva dalšího studia.

Ovšem byť jsou obory jedním z klíčových prvků tvořících VŠFS, zdaleka nejsou tím jediným, kterým univerzita žije. Jedním z těch, které určují naši tvář, je mezinárodní atmosféra. Jsme univerzitou s největším podílem zahraničních studentů, posilujeme studentské mobility a aktivně vyhledáváme projekty s mezinárodním přesahem. Ostatně více si přečtěte v článku rektorky univerzity Bohuslavy Šenkýřové VŠFS strategicky posiluje a v Čínském zamyšlení Romana Mentlíka.

Na VŠFS se v průběhu akademického roku koná celá řada zajímavých akcí. K těm nejvýznamnějším a současně nejvíce vyhledávaným pařilo Fórum MF Dnes, jehož hostem byl Václav Klaus. Jeho přednáška a následná diskuse s šéfredaktorem Jaroslavem Pleslem na téma migrace ovšem vzbudila zájem nejenom v přednáškovém sále. Do dnešních dnů ji přes idnes.cz i přes náš kanál vsfstv na Youtube.com vidělo téměř 15 000 lidí.

Akademický rok se neúprosně blíží ke svému vrcholu, ke státnicím, které vystaví konečně vysvědčení snaze všech našich studentů. Věříme, že se z většiny z nich stanou absolventi již při prvním červnovém termínu, ale pozvání, které máme nejenom pro ně, ale pro všechny naše čtenáře, je jistě potěší v každém případě. Na samém sklonku prázdnin, den před zahájením školního a akademického roku, 31. srpna 2016 totiž pro Vás všechny připravujeme Open Party ve Žlutých lázních. Odpoledne plné zábavy vyvrcholí večerním koncertem české hudební hvězdy, jejíž jméno bude největším překvapením večera. Protože si však našich věrných čtenářů vážíme, poskytneme Vám alespoň malou nápovědu. Přijďte se přesvědčit, že naše univerzita má víc než jen pár přátel, a protože nesnášíme loučení, tak kdo ví, možná to zažijeme non stop.

Co dodat? Otevřete si nové vydání našeho časopisu a začtěte se!

http://www.vsfs.cz/periodika/xadonia-2016-01.pdf

 

xadonia_02_titulka.jpg