section
Letošní poslední Xadonia elektronicky

Letošní poslední Xadonia elektronicky

14.10.2015

Nové vydání Xadonie se k vám dostává na začátku nového akademického roku, který jsme oslavili 31. srpna velkolepou Open Party Společenství škol ve Žlutých lázních. Plno slunce, řada atrakcí i nabitý hudební program, který vyvrcholil koncertem skupiny No Name s charismatickým frontmanem Igorem Timkem, přitáhli více než tři a půl tisíce návštěvníků. Přinášíme alespoň malou ukázku v podobě dvoustrany fotografií.

Rok, který nás čeká, bude náročný, konkurenční vysoké školy se zachvívají v základech, politická situace se soustředí na globální problémy a „podružnosti“ jako je školství nebo věda a výzkum jsou opět na posledních místech. Vysoká škola finanční a správní mu však může hledět vstříc s odvahou. Přijímací řízení ukazuje, že jdeme proti trendu, když se počty přijímaných studentů nesnižují, navíc se nám podařilo rozjet unikátní trojstranný vzdělávací projekt (více se dočtete uvnitř vydání) s mezinárodním přesahem. A recept? Zdánlivě jednoduchý – excelence ve všech oblastech. Říjnová Xadonia se zaměřila na excelenci VŠFS jako zaměstnavatele. Vaší pozornosti doporučuji úvodní článek rektorky univerzity Bohuslavy Šenkýřové na toto téma.

I jinak je podzimní číslo nabité zajímavými články. Podívejte se spolu s námi do Japonska nebo Řecka, seznamte se s novým provozovatelem klubu TIM, zjistěte, co v životě považuje za důležité kvestorka univerzity Věra Sochorová, nebo se chvilku obdivujte vítězným akademickým plakátům, které vytvořili naši studenti.

Hezké počtení.

Xadonii najdete zde: http://www.vsfs.cz/periodika/xadonia-2015-03.pdf