section
Fotbalový pohár VŠFS kořistí OA Holešovice

Fotbalový pohár VŠFS kořistí OA Holešovice

21.04.2015

V pátek 17. 4. 2015 se uskutečnil již 4. ročník fotbalového turnaje VŠFS, který byl letos určen výhradně pro střední a jazykové školy. Na Hamru v Braníku se utkalo dle plánu 10 týmů ve dvou pětičlenných skupinách. I když na turnaj nedorazilo družstvo OCA Assotiation, vytrhla Střední škola elektrotechniky a strojírenství Jesenická organizátorům trn z paty tím, že hbitě ze svého kádru udělala dva týmy. Zdržení způsobené změnami v rozpise tak nebylo dlouhé a prakticky hned se mohlo pokračovat dále.

Úvodní zápasy skupiny A naznačily, že silné týmy se sešly právě zde. Ze skupiny mohly postoupit však pouze dva nejlépe umístěné týmy a to byl nakonec budoucí vítěz turnaje OA Holešovice a obhájce vítězství SOPŠ Profit. Třetí ve skupině A skončila Německá škola, jejíž hráči připomínali svými dresy německou repre. Vyrovnaný byl souboj o poslední místo ve skupině, které nakonec zbylo na Gymnázium Bratří Čapků, mezi výše jmenované dva nepostupové týmy se ještě vklínili hráči agentury Go Study. Skupina B byla o něco slabší a také vyrovnanější. Prvenství ukořistila Českoslovanská akademie obchodní Resslova a jako druhá za ní v těsném závěsu postupovala Bankovní akademie. Dělené týmy SŠES obsadily 3. a 4. příčku a poslední místo ve skupině B zůstalo na Czech Prestige.

Je třeba zmínit, že celá základní část se nesla v duchu fair play, jury turnaje udělila dokonce jednu individuální cenu hráči SŠES Tomáši Novotnému (tým by si cenu fair Play také zasloužil). Některá utkání především OA Holešovice vs. Německá škola a OA Holešovice vs. SOPŠ Profit byla plná parádních akcí a bylo patrné, že v týmech úřadovali mladí fotbalisté. Jiná utkání zase měla mezinárodní náboj. Při zápase Go Study a Německé školy byl v hale úplný Babylon, pod oranžovou střechou se mísila angličtina, němčina, ruština a samozřejmě i čeština. Prostě to nebyla nuda. A jak to všechno dopadlo?

První semifinále bylo jasně pod taktovkou favorita. OA Holešovice podrtila mírně letargickou Bankovku poměrem 1:6. Druhé semifinále bylo napjatější. Nakonec se radovali hráči SOPŠ Profit, když těsně zdolali ČAO Resslova 2:1. Souboj o třetí místo byl možná i lehce ovlivněn tím, že hráči Resslovky byli unavení z předchozího semifinále. Naopak Bankovka vlétla do souboje "zklamaných" s chutí a maximálně nemotivovaná koučem Kotlíkem. Po 10 minutách tak svítilo na ukazateli skóre 2:0 pro Bankovní akademii a bylo jasné, že je konec bramborových časů. Finále bylo skutečným vrcholem turnaje. Je třeba smeknout před hráči obou týmů, ale radovat se mohl jen jeden a to byl skutečně nejlepší tým letošního ročníku - OA Holešovice. Konečné skóre finále OA Holešovice vs. SOPŠ Profit 4:2.

 

Celkové výsledky najdete zde: http://www.vsfs.cz/fotbal/?id=2144-rocnik-2015

 

Individuální ocenění:

Nejlepší hráč turnaje – Marek Kudrlička (OA Holešovice)

Nejlepší brankář turnaje -  Martin Kříž (SOPŠ Profit)

Fair Play – Tomáš Novotný (SŠES TE)

 

Konečné pořadí:

1. místo: OA Holešovice

2. místo: SOPŠ Profit

3. místo: Bankovní akademie

4. místo: ČAO Resslova