section
Trestně právní dokazování a kriminalistické aspekty dokazování

Trestně právní dokazování a kriminalistické aspekty dokazování

17.03.2015

Přední odborníci na trestní právo, právní vědu, kriminalistiku a forenzní disciplíny se sešli v pátek 13. března na vědecké konferenci, kterou pod názvem Trestně právní a kriminalistické aspekty dokazování uspořádala Katedra práva a Ústav kriminalistiky a forenzních disciplín (obojí VŠFS).

Konference byla zaměřena na aktuální otázky trestního práva, kriminalistiky a forenzních věd v procesu dokazování a byla orientována především na aktuální a nové postupy v procesu dokazování v trestním řízení. Cílem konference bylo nastínění současných zásadních prvků dokazování.

Celkem bylo předneseno 15 odborných příspěvků v blocích věnovaných jednotlivým problematikám (právní, kriminalistické a forenzní). Až do pozdního odpoledne zaplněné Kongresové centrum VŠFS kvitovalo všechna témata, jmenovat lze například Ústavně právní aspekty přípravného řízení trestního z pohledu doktríny spravedlivého procesu prof. Karla Klímy z Metropolitní univerzity, Pitva ANO či NE? Miloše Sokola, primáře Vojenského ústavu soudního lékařství a Michala Dogošiho nebo MotionMatch Technologie pro 3D rozpoznávání osob podle dynamiky stereotypu Jana Sedmidubského z Masarykovy univerzity.

Odbornými gestory byli Eduard Bruna, vedoucí Katedry práva, a Jiří Straus, ředitel Ústavu kriminalistiky a forenzních disciplín (obojí VŠFS).

Na konferenci se partnersky podílejí Unie obhájců České republiky, Kooperativa pojišťovna, a.s., PROFI CREDIT Czech, a.s., CRESTYL a BETVAR a. s.

 

Z konference bude vydán recenzovaný sborník odborných sdělení.