section
Přispějte do Stipendijního fondu VŠFS

Přispějte do Stipendijního fondu VŠFS

27.11.2014

Naši studenti a zaměstnanci dokazují, že pro nás společenská odpovědnost není jen prázdnou frází. V úterý 25. listopadu 2014 se v Kongresovém centru konal už tradiční křest kalendáře na podporu stipendijních programů pro sociálně a fyzicky handicapované studenty.

Fotografka a rektorka univerzity Bohuslava Šenkýřová tentokrát představila svoji cestu do Indie. Ale poprvé v historii univerzity se křtil i diář pro rok 2015. Dárek, který jsme připravili pro všechny naše příznivce k 15letému výročí Vysoké školy finanční a správní. Je plný fotografií z celého světa. Co měsíc, to země, seřazená navíc tak, aby odpovídali i měsícům, v nichž je B. Šenkýřová navštívila.

Ale letošní křest byl výjimečný i z mnoha dalších pohledů. Měli jsme logicky dva kmotry, kalendář křtil indický geolog a léčitel pomocí Ajurvédy Govind Rajpoot. Krátký rozhovor, který s ním rektorka na pódiu vedla, odhalil alespoň malý kousek tolik odlišného indického světa. A kmotrem diáře byl náš student, mladý zpěvák Pavel Callta, který si získal sympatie hostů a zcela jistě i nové fanoušky. Zazpíval tři písničky, z nichž jedna „Terapeut“ zazněla vlastně ve světové premiéře, protože ji Pavel napsal a otextoval pouhé tři dny před uvedením u nás. V únoru vyjde talentovanému zpěvákovi debutové album Momenty.

Pokud jste se nemohli křtu zúčastnit, určitě se podívejte do naší fotogalerie. Ale kalendář Indie 2015 můžete získat spolu s podpisem autorky na rektorátu univerzity (1. patro, Estonská 500, Praha 10) oproti daru ve výši od 200 Kč do Stipendijního fondu VŠFS.

Podpořte dobrou věc a těšte se po celý rok 2015 z krásných fotografií tajuplné a rozporuplné Indie.