section
Vítězem mezinárodního finále GMC se stalo Rusko

Vítězem mezinárodního finále GMC se stalo Rusko

19.09.2014

Mezinárodní finále soutěže Global Management Challenge vyhrál ruský tým. Tým Slovenska se umístil na skvělém třetím místě! Gratulujeme.

Mezinárodní finále soutěže se konalo 18. září 2014 v Soči. Do semifinále postoupilo celkem osm nejlepších týmů (z každé finálové skupiny dva). Osmičlenné finále mělo jasného vítěze – tým Ruska, který tak navázal na své vítězství před dvěma lety a na čtvrté místo před rokem. Tým Ruska byl skutečně suverénně nejlepší, pořadí za ním už ovšem bylo těsné.

Na druhém místě skončil tým Číny, který si tak polepšil o jedno místo ve srovnání s minulým rokem. Nás může těšit, že na třetím místě skončil v těžké konkurenci tým Slovenska. Ten se v závěrečných bojích na tým Číny dotahoval a v konečném pořadí byl rozdíl mezi oběma týmy minimální.

Slovenský tým využil své bohaté zkušenosti ze své loňské účasti v mezinárodním finále, kdy skončil na šestém místě. Slovenský tým soutěžil ve složení: Juraj Privrel, Matej Privrel, Darina Privrelová, Marek Štefunkov, Anna Galbavá. Spolu s týmem byl v Soči zástupce patrona týmu a také zástupce generálního partnera celé soutěže J&T Banky v České republice a na Slovensku Stanislav Pánis.

Na dalších místech se umístily týmy v pořadí: 4. Indie, 5. Pobřeží slonoviny, 6. Ghana, 7. Rumunsko, 8. Brazílie. Výsledky v rámci slavnostního ceremoniálu vyhlásil ředitel soutěže zástupce firmy SPG Pedro Alves Costa. Na závěr ceremoniálu vystoupil zástupce naší univerzity prorektor Petr Budinský, který po krátké prezentaci pozval všechny zúčastněné na příští mezinárodní finále, které pořádá Vysoká škola finanční a správní příští rok. Finále se uskuteční ve dnech 21. – 23. dubna v Praze.

01.jpg 02.jpg 03.jpg 04.jpg