section
VŠFS má vlastní šachový klub

VŠFS má vlastní šachový klub

20.06.2014

Královská hra šachy má na naší univerzitě svoji tradici. Nejenom, že máme v řadách našich pedagogů vynikající šachisty jako např. šachového mistra Miroslava Juráska, ale letos jsme již potřetí pořádali Šachový turnaj pro střední školy. Když se naskytla příležitost spojit své jméno s úspěšným pražským klubem, neváhali jsme. Šachový klub VŠFS sdružuje skoro 80 aktivních hráčů a patří k největším oddílům nejenom v Praze, ale v celé České republice.
Naše družstva hrají oficiální soutěže Šachového svazu od II. ligy po nejnižší pražskou III. třídu. Klub vznikl pod jménem ŠK PORG Praha v roce 1996 při gymnáziu PORG Libeň a jeho předsedou je po celou dobu existence zakladatel klubu Václav Klaus ml. Vysoká škola finanční a správní se stala generálním partnerem klubu v dubnu 2014, přičemž prorektor Petr Budinský je členem výboru klubu. „Těší mě, že jsme naše jméno spojili s klubem, který má nejenom renomé, ale hlavně velký potenciál. A jsem skutečně ráda, že jsem mohla členům klubu gratulovat k mimořádnému úspěchu, kterého dosáhli už pod hlavičkou VŠFS.“ komentovala rektorka univerzity výsledky Šachového klubu na 30. ročníku turnaje Smíchovský soudek.


Smíchovský soudek jako první akce nově pojmenovaného klubu znamenal historický průlom ve výsledcích. V první pětce skončily dokonce dvě družstva (áčko na druhém a béčko na čtvrtém místě). Vedle toho klub bodoval i individuálně. Hráči z Šachového klubu VŠFS osvědčili svoje kvality!
Poslední akcí sezóny byl GROP Closed aneb Letní turnaj VŠFS, který se konal 14. června 2014 v Hotelu Kempinski v Praze. Turnaj byl určen členům klubu a pozvaným hostům a více než sportovní akcí byl akcí společenskou a současně rozloučením se sezónou, která klubu přinesla velké změny. Více najdete na http://hlavnevyhrat.cz.