section
VŠFS členem hodnotitelské komise v programu na podporu výzkumu a vývoje

VŠFS členem hodnotitelské komise v programu na podporu výzkumu a vývoje

02.08.2011

Předsednictvo Technologické agentury ČR jmenovalo děkana Fakulty sociálních studií VŠFS Dušana Pavlů členem Expertní hodnotitelské komise programu Omega. Ten je zaměřen na podporu projektů aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje, jejichž výsledky mají vysoký potenciál pro uplatnění v řadě oblastí celospolečenského života obyvatel České republiky. Výzkumné organizace a podniky si mohou v rámci tohoto programu v letech 2012-2017 rozdělit více než 300 milionů korun.

Prof. PhDr. Dušan Pavlů, CSc., se stal jedním z devíti členů, respektovaných odborníků, kteří budou posuzovat a hodnotit návrhy projektů, doporučovat jejich přijetí nebo zajišťovat vypracování posudků k návrhům externími odbornými oponenty.
 

 

Program Omega

Hlavním cílem programu je posílení výzkumných aktivit v oblasti aplikovaných společenských věd a uplatnění výsledků těchto aktivit pro zvýšení konkurenceschopnosti České republiky, zvýšení kvality života jejich obyvatel a vyvážený socio-ekonomický rozvoj společnosti.
Při realizaci tento program předpokládá především uplatnění projektů zaměřených na aplikovaný výzkum, připouští také podporu projektů experimentálního vývoje (např. vývoj specializovaného software pro modelování či simulace ekonomických či demografických trendů, dopadů regulace či deregulace v různých odvětvích apod.).

 

dsc_5637.jpg