section
Konference Finanční trhy a jejich regulace v podmínkách doznívání světové finanční krize

Konference Finanční trhy a jejich regulace v podmínkách doznívání světové finanční krize

09.06.2011

Již pátý ročník mezinárodní vědecké konference Finanční trhy a jejich regulace v podmínkách doznívání světové finanční krize proběhl za velkého zájmu odborné veřejnosti ve dnech 1. a 2. června 2011 v Kongresovém centru Vysoké školy finanční a správní. Konferenci pořádala VŠFS ve spolupráci s Českou národní bankou. Odborným garantem akce byl doc. Vladislav Pavlát z Katedry bankovnictví a pojišťovnictví.

Dopolední blok konference zahájila rektorka VŠFS B. Šenkýřová a se zajímavými příspěvky vystoupili  viceguvernér ČNB prof. V. Tomšík, předseda představenstva a generální ředitel OVB Allfinanz Ing. M. Knapp, generální ředitel Raiffeisenbank Mgr. L. Žalman a zástupce VISA Europa Ing. M. Kozler. Účastníky konference krátce pozdravil personální ředitel pojišťovny Kooperativy Mgr. J. Března. Moderování se ujal prorektor VŠFS P. Budinský. 

Jednotlivé bloky prvního dne konference byly věnovány Fungování finančních a komoditních trhů ve světě v podmínkách doznívání světové finanční a ekonomické krize, Regulaci a dohledu nad finančními trhy a Finanční krizi a jejímu vlivu na poskytování finančních produktů a služeb.
Druhý den konference pokračovala v plénu, kde byly předneseny další referáty vesměs k problematice finanční krize a regulace finančních institucí. Paralelně proběhlo jednání studentské sekce, kde své příspěvky (vybrané cca z 50) presentovalo deset studentů z VŠFS a jiných vysokých škol.

Konference se těšila velkému zájmu (kolem stovky účastníků), při čemž 45 z nich vystoupilo se svými prezentacemi, které budou uveřejněny v Sborníku. Průběh konference na závěr pozitivně zhodnotil prorektor P. Budinský a ukončil jednání  výhledem na šestý ročník v roce 2013.

 

Fotografie z akce
foto: Daniel Hamerník, DiS.
 

dsc_8607.jpg dsc_8616.jpg dsc_8623.jpg dsc_8788.jpg dsc_8857.jpg dsc_8752.jpg dsc_8846.jpg dsc_9192.jpg dsc_9404.jpg dsc_9373.jpg dsc_9391.jpg dsc_9189.jpg

Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in D:\Inetpub\webs\1284_web\www\2017\obsah\stranky\zpravy.php on line 101

Fotogalerie ( snímků)