section
Pohár rektorky si ve 3. ročníku florbalového turnaje VŠFS vystřílelo Gymnázium nad Alejí

Pohár rektorky si ve 3. ročníku florbalového turnaje VŠFS vystřílelo Gymnázium nad Alejí

25.01.2016

Dne 21. ledna 2016 se v hale Tatranu Střešovice uskutečnil již 3. ročník florbalového turnaje pro střední školy, který pořádá naše univerzita. Z původně zaregistrovaných třinácti, převážně pražských středních škol, se nakonec včas odprezentovalo deset.

Již předem bylo jasné, že se hraje z kapacitních důvodů na dvě malá hřiště s malými bránami (tedy bez brankáře). Po krátkém briefingu s vedoucími týmů bylo rozhodnuto i to, že se díky novému počtu týmů pozmění hrací modus. Ze 4 skupin se staly rázem dvě a hrací čas utkání se upravil na 13 minut. Místo 4+0 se hrálo pouze 3+0, aby byl větší prostor pro kreativitu a pohyb. Díky těmto změnám jsme mohli obdivovat o trochu jiný obraz hry, než v minulých letech. Více kombinací, chytré přihrávky, pohotové zvraty, hru na jeden dotek, méně hrubosti.

Turnaj odpískali studenti VŠFS a reprezentanti toho nejlepšího, co český florbal nabízí. Filip Ullmann, hráč Tatranu Střešovice a jeho trenér a zároveň i trenér juniorské reprezentace ČR Jiří Jakoubek. Zkrátka to byla pohoda a bylo znát, že florbal se na středních školách hodně hraje. V polovině turnaje bylo jasné, že ve skupině 2, kde hrála i naše Bankovní akademie, jsou karty přesně rozdány. Do semifinále z této skupiny postoupily týmy Obchodní akademie Bubeneč (druhý ve skupině) a Gymnázia nad Alejí (vítěz zkupiny). Skupina 1 byla o poznání zamotanější. Hned tři týmy dosáhly shodně 9 bodů a tak muselo rozhodovat skóre a vzájemné zápasy. Oba ukazatele nakonec rozsoudily, že do semifinále se podívají týmy Gymnázia nad Kavalírkou a Gymnázia Chodovická. Velký respekt patří i poslednímu devítibodovému z této skupiny Gymnáziu Hostivice, které zaujalo nejen výkony, ale i svým pěkným sportovním přístupem.

Ze semifinálových bojů se do finále dostaly Gymnázium nad Alejí (8:3) a Gymnázium nad Kavalírkou (8:5). Finále bylo pak již jasnou záležitostí zelených (6:1), bronz ukořistilo Gymnázium Chodovická a konečné pořadí bylo po posledním hvizdu rozhodčích následující:

 

1. Gymnázium nad Alejí

2. Gymnázium nad Kavalírkou

3. Gymnázium Chodovická

4. Obchodní akademie Bubeneč

 

Nejužitečnějším hráčem turnaje se stal hráč OA Bubeneč s číslem 8 Ondřej Sádlo. Děkujeme všem za účast a sportu zdar!

Kompletní výsledky budou k dispozici do konce týdne na www.vsfs.cz/florbal