section
VŠFS podporuje rozvoj dětského potenciálu

VŠFS podporuje rozvoj dětského potenciálu

20.05.2015

Vysoká škola finanční a správní se stala partnerem konference „Jak správně rozvíjet dětský potenciál?“, kterou pořádala 19. května v našich prostorách Česká asociace pro aktivní rozvoj dětí (CAPARD). Ta sdružuje odbornou i laickou veřejnost za účelem šíření dostupných vědeckých informací v oblasti správného fyziologického vývoje dětí (dětského mozku). Podílí se také na rozvoji různorodých aktivit vedoucích k povzbuzování a podpoře plného rozvoje vrozeného dětského potenciálu.

Konference, během které vystoupilo téměř 20 předních českých odborníků na vývoj dětí v předškolním věku, měla mimořádný úspěch. Zcela zaplněné Kongresové centrum se věnovalo např. fyziologickému vývoji dětského mozku (MUDr. Zuzana Ludvíková), smyslovému vnímání a jeho simulaci (Mgr. Ivana Vlková) nebo významu řeči v přednášce respektovaného odborníka prom. fil. Ivo Vasiljeva, CSc. Souběžně s odborným programem se konaly i prezentace a workshopy např. ukázková lekce lali jógy, Ostrova objevů nebo hodina z programu FasTracKids®. Součástí programu byla plánovaná exkurze v Kouzelných školách, které patří do Společenství škol.

Naše univerzita dlouhodobě podporuje vzdělávací projekty napříč generacemi. Sama je součástí v českých podmínkách zcela ojedinělého projektu Společenství škol, které pod svojí hlavičkou sdružuje Kouzelné školy – mateřskou a základní (obě fungují v režimu Montessori), Bankovní akademii – střední odbornou školu a víceleté gymnázium a právě Vysokou školu finanční a správní. Konference „Jak správně rozvíjet dětský potenciál?“ navíc souzní s naší potřebou společenské odpovědnosti. Pokud to řekneme nepřepjatě, pak se snažíme dělat správně věci správným způsobem. A vzdělání těch nejmenších k tomu rozhodně patří.