section
VŠFS podepsala partnerskou smlouvu s Moskevskou státní technickou univerzitou “STANKIN”

VŠFS podepsala partnerskou smlouvu s Moskevskou státní technickou univerzitou “STANKIN”

14.04.2015

Naše univerzita uzavřela další významné partnerství. Ve čtvrtek 9. dubna navštívila delegace VŠFS v čele s rektorkou B. Šenkýřovou Moskevskou státní technickou univerzitu „STANKIN“, kde podepsala s rektorem Sergejem Grigorievym smlouvu o přátelství a spolupráci mezi oběma univerzitami.

Na schůzce, které se zúčastnili za naši univerzitu i prorektor Petr Budinský, děkan Karel Havlíček a marketingová specialistka Anastasie Kolesniková se projednávaly možnosti rozvoje a posílení vzájemných přátelských vztahů i oblasti budoucí spolupráce.

Po slavnostním podpisu se delegace VŠFS setkala s prorektorem Moskevské státní technické univerzity „STANKIN“ Jurijem Poduraevym. Na této schůzce se hovořilo o rozdílech ve vzdělávání v obou zemích, zejména v oblasti vysokého školství.

Delegace se během návštěvy setkala i se studenty. O prezentaci, kterou si pro ně připravila rektorka B. Šenkýřová spolu s prorektorem P. Budinským, byl mezi studenty velký zájem. Oba vystupující spolu s Anastasií Kolesnikovou posléze odpovídali na řadu dotazů týkajících se možností vzdělávání v ČR i budoucích společných programů obou univerzit.

Na závěr si představitelé naší univerzity prohlédli v doprovodu prorektora pro inovace Andreje Kutina Státní centrum inženýrství. Prohlídka demonstrovala široké možnosti a potenciál Moskevské státní technické univerzity „STANKIN“.

Návštěva, která se odehrála v přátelském duchu, naznačuje, že podpis smlouvy byl pouze začátkem úspěšné a dlouhodobé spolupráce mezi oběma univerzitami.