Společenství škol:
Mateřská škola
Základní škola
Gymnázium
Střední odborná škola
Univerzita
Kurzy
 

Ročník 2016

Dne 21. ledna 2016 se v hale Tatranu Střešovice uskutečnil již 3. ročník florbalového turnaje pro střední školy, který pořádá naše univerzita. Z původně zaregistrovaných třinácti, převážně pražských středních škol, se nakonec včas odprezentovalo deset.

Již předem bylo jasné, že se hraje z kapacitních důvodů na dvě malá hřiště s malými bránami (tedy bez brankáře). Po krátkém briefingu s vedoucími týmů bylo rozhodnuto i to, že se díky novému počtu týmů pozmění hrací modus. Ze 4 skupin se staly rázem dvě a hrací čas utkání se upravil na 13 minut. Místo 4+0 se hrálo pouze 3+0, aby byl větší prostor pro kreativitu a pohyb. Díky těmto změnám jsme mohli obdivovat o trochu jiný obraz hry, než v minulých letech. Více kombinací, chytré přihrávky, pohotové zvraty, hru na jeden dotek, méně hrubosti.

Turnaj odpískali studenti VŠFS a reprezentanti toho nejlepšího, co český florbal nabízí. Filip Ullmann, hráč Tatranu Střešovice a jeho trenér a zároveň i trenér juniorské reprezentace ČR Jiří Jakoubek. Zkrátka to byla pohoda a bylo znát, že florbal se na středních školách hodně hraje. V polovině turnaje bylo jasné, že ve skupině 2, kde hrála i naše Bankovní akademie, jsou karty přesně rozdány. Do semifinále z této skupiny postoupily týmy Obchodní akademie Bubeneč (druhý ve skupině) a Gymnázia nad Alejí (vítěz zkupiny). Skupina 1 byla o poznání zamotanější. Hned tři týmy dosáhly shodně 9 bodů a tak muselo rozhodovat skóre a vzájemné zápasy. Oba ukazatele nakonec rozsoudily, že do semifinále se podívají týmy Gymnázia nad Kavalírkou a Gymnázia Chodovická. Velký respekt patří i poslednímu devítibodovému z této skupiny Gymnáziu Hostivice, které zaujalo nejen výkony, ale i svým pěkným sportovním přístupem.

Ze semifinálových bojů se do finále dostaly Gymnázium nad Alejí (8:3) a Gymnázium nad Kavalírkou (8:5). Finále bylo pak již jasnou záležitostí zelených (6:1), bronz ukořistilo Gymnázium Chodovická a konečné pořadí bylo po posledním hvizdu rozhodčích následující:

1. Gymnázium nad Alejí

2. Gymnázium nad Kavalírkou

3. Gymnázium Chodovická

4. Obchodní akademie Bubeneč

Nejužitečnějším hráčem turnaje se stal hráč OA Bubeneč s číslem 8 Ondřej Sádlo. Děkujeme všem za účast a sportu zdar!

 

(c) 2012-2020 Vysoká škola finanční a správní, a.s., Estonská 500, Praha 10, 101 00 administrace