Společenství škol:
Mateřská škola
Základní škola
Gymnázium
Střední odborná škola
Univerzita
Kurzy
 

Ročník 2012

Pohár VŠFS získalo na florbalovém turnaji pro střední školy Gymnázium Opatov

V pátek 30. 11. 2012 se v hale Tatranu Střešovice uskutečnil první ročník florbalového turnaje o pohár Vysoké školy finanční a správní. Na tarkettu florbalovým mistrům zaslíbeném se představilo 12 převážně chlapeckých, ale i několik smíšených týmů. Společenství škol mělo také své zastoupení, tým Bankovní Akademie však ve velké konkurenci nedokázal postoupit ze skupiny.

Základní část ve strhujícím tempu

Nelehký úkol čekal na organizátory, kteří si museli hned v prvním ročníku turnaje poradit s dvojnásobným zájmem účastníků. Deset pražských týmů a dva mimopražské byly rozděleny do tří skupin po čtyřech účastnících. Ze základní části postupovali přímo pouze vítězové skupin, týmy na druhých místech spolu sehráli ve skupině D vložené kolo o poslední semifinálové místo. Od prvních utkání bylo vidět, že středoškoláci nedrží florbalky v ruce poprvé. Mezi 8:30 a 14:00 se pomaličku rodili favorité a byly odhaleny i některé extraligové mladé pušky. Hra byla rychlá a tak bylo brzy možné doplnit v souladu s časovým harmonogramem do pavouka 4 semifinalisty. Vítězem skupiny A se stala Obchodní Akademie Heroldovy sady. Skupinu B opanovalo Gymnázium Budějovická, ve skupině C se prosadilo Gymnázium Opatov a z barážové skupiny D nakonec rozdílem jediné branky postoupila OA Dušní.

Play off ve znamení efektivního florbalu

Play off odstartovalo ve vysokém tempu. Gymnázium Opatov si i díky vzrůstající dominanci hráče číslo 3 pohlídalo průběh zápasu a odsoudilo Gymnázium Budějovická poměrem 3:1 k souboji o bronz. Druhé semifinále svedlo dohromady obchodní akademie Dušní a Heroldovy sady. Utkání bylo jasnou záležitostí druhého jmenovaného. Konečný stav na světelné tabuli byl po druhém semifinále 4:0. Zápas o bronz i souboj o zlato byly pak dramatické až do posledních vteřin. Zejména finále bylo dlouho nerozhodné a ve chvíli, kdy se již hala začínala těšit na lahůdku v podobě samostatných nájezdů, ukázal Martin Pražan svou extraligovou sílu a strhl vítězství na stranu Gymnázia Opatov. Konečné skóre finálového klání tak bylo 2:1 ve prospěch týmu z Prahy 4.

Konečné pořadí a individuální ocenění:

4. místo – bramborová medaile – Gymnázium Budějovická

3. místo – bronzová medaile – Obchodní Akademie Dušní

2. místo – stříbrná medaile – Obchodní akademie Heroldovy sady

1. místo – vítěz – Gymnázium Opatov

Jury turnaje udělila také tři individuální ceny za mimořádné výkony v turnaji. Nejlepším brankářem turnaje se stal Ondřej Lupoměch, nelepším hráčem byl již zmíněný „extraligový“ Martin Pražan (oba z Gymnázia Opatov) a nejlepším střelcem turnaje byl vyhlášen Matouš Budíček z OA Heroldovy sady s celkovým počtem 7 vstřelených branek.

(c) 2012-2020 Vysoká škola finanční a správní, a.s., Estonská 500, Praha 10, 101 00 administrace