Společenství škol:
Mateřská škola
Základní škola
Gymnázium
Střední odborná škola
Univerzita
Kurzy
 

Ročník 2015

V pátek 27. 3. 2015 se v hale Tatranu Střešovice uskutečnil druhý ročník florbalového turnaje pro střední školy o pohár Vysoké školy finanční a správní. Mezi sedmičkou škol, které se střetly většinou ve velmi vyrovnaných zápasech, nechyběla ani Bankovní akademie. Oproti předešlému ročníku si Bankovka sice výsledkově i herně polepšila, na medaili to ale ani letos nestačilo.

I přes to, že se termín turnaje měnil kvůli chřipkové epidemii, nebyl s účastníky problém.  Florbal prostě mezi středoškoláky jede. Zaregistrováno bylo celkem 8 týmů, které se měly utkat ve dvou čtyřčlenných skupinách.  Nakonec ale do Střešovic jeden tým nedorazil, a proto se skupina B zúžila pouze na tři účastníky. Každý z nich tak získal rovnou do tabulky tři body za kontumační výhru 3:0. Skupina A začala vyrovnanými zápasy, bylo jasné, že Obchodní akademie Krupkovo náměstí a Gymnázium Educanet budou patřit mezi favority turnaje.  Naopak hráči Podnikatelské akademie si museli svůj pohár hořkosti vypít až do dna, když nevyhráli ani jednou a v posledním utkání dostali dokonce 11 branek. Kolem 13 hodiny už bylo jasné, že při rovnosti bodů o postupujících ve skupině A i B bude rozhodovat skóre. Turnaj nakonec opustili kromě zmíněné Podnikatelské akademie ještě SOU gastronomie a podnikání a Křesťanské gymnázium.

Dále tedy pokračovali již jen semifinalisté. Vítěz skupiny A Obchodní akademie Krupkovo náměstí se střetl s druhým ve skupině B, což byla Bankovní akademie. Bankovka dokonce vedla 1:0, nicméně svůj náskok nedokázala potvrdit a nakonec podlehla favorizovanému soupeři 2:4. Druhé semifinále bylo ve znamení souboje dvou gymnázií.  I to nakonec vyznělo vítězně pro favorita z gymnázia Chodovická. Hráči v červených dresech zvolili dobrou taktiku a po celou dobu turnaje drželi své výkony precizní účelovou hrou. Houževnaté a ambiciózní gymnázium Educanet nakonec porazili taktéž v poměru 4:2. Zápas o bronz by se dal nazvat spíše soubojem přeživších. Oba týmy nastupovaly již unavené a na hřišti začala lehce dominovat nervozita. Bronz nakonec celkem jednoznačně vybojovalo gymnázium Educanet. Na hráče Bankovní akademie tak zbyly pouze brambory, je však třeba konstatovat, že tým se oproti minule herně zvedl.

Finále mezi OA Krupkovo náměstí a gymnáziem Chodovická bylo napínavé až do poslední chvíle. V základní hrací době se týmy rozešli smírně 1:1. O vítězi nerozhodla ani první série tří samostatných nájezdů a tak se čekalo, kdo že bude šťastnější v následném rozstřelu zvaném „náhlá smrt“. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu gymnázia Chodovická a to tak zvedlo nad hlavu pohár pro vítěze.

Celý den proběhl v přátelské atmosféře, respektu a hrál se nadprůměrný středoškolský florbal. Doufáme, že i účastníci byli spokojení a těšíme se příště.

 

Konečné pořadí a individuální ocenění

  1. Gymnázium Chodovická
  2. Obchodní akademie Krupkovo náměstí
  3. Gymnázium Educanet
  4. Bankovní akademie

Nejlepší střelec - Filip Hoffman (Bankovní akademie)

Nejužitečnější hráč - David Krousný (OA Krupkovo náměstí)

Nejlepší brankář - Petr Kohout (Gymnázium Chodovická)

Cena Fair Play - Veronika Zittová (OA Krupkovo náměstí)

 
(c) 2012-2020 Vysoká škola finanční a správní, a.s., Estonská 500, Praha 10, 101 00 administrace