section
Nové vydání časopisu Xadonia

Nové vydání časopisu Xadonia

19.09.2018

Vážení a milý čtenáři Xadonie,

letos se nad stránkami našeho časopisu setkáváme poprvé. Na jaře jsme pro Vás připravili dvě samostatné přílohy velkých českých deníků MF Dnes a Hospodářských novin, ve kterých jsme zevrubně představili jak univerzitu, tak její zakladatelku Bankovní akademii. Mezitím se však v našem Společenství škol událo tolik nového, že některé oblíbené rubriky musíme přeložit do listopadového vydání. Rozhodně o ně však nepřijde. Už nyní pro Vás máme připravené např. další pokračování našeho seriálu Dobrodružství kriminalistiky.

Tématem vydání jsou mezinárodní vztahy univerzity, které za poslední rok prošly doslova turbulentním rozvojem. Určitě si proto přečtěte rozhovor s prorektorem Romanem Mentlíkem, kterého jsme zpovídali téměř přesně po roce. Přinášíme také podrobné informace ze Slavnostního zasedání Vědecké rady, na které byli v červnu oceněni stříbrnými medailemi kolegové Milan Kašík a Radim Valenčík a zlatou Vladimír Čechák. Připomeňte si jejich moudré i vtipné projevy a celkovou atmosféru ceremoniálu. Časopis pak uzavírá rozhovor s Markem Matějkou, novým ředitelem Bankovní akademie. Zjistěte, jak hodlá první ze škol našeho společenství vést a kde vidí priority dalších let.

Začíná nový akademický rok, ve kterém nás všechny čeká mnoho zkoušek, o některých se ve svém článku zmiňuje rektorka univerzity Bohuslava Šenkýřová, čeká nás však také velkolepý ples, který bude úvodem roku velkých oslav. Nenechte si jej ujít. Hvězdou večera bude Marie Rottrová a připravujeme i různá překvapení. Ve chvíli, kdy držíte v rukou toto vydání Xadonie, už jsou možná v prodeji lístky za mimořádně příznivé ceny.

Na viděnou v listopadu s novým vydáním

Vaše

Magdalena Straková

šéfredaktorka

Xadonii naleznete v budovách univerzity a také zde.