Společenství škol:
Mateřská škola
Základní škola
Gymnázium
Střední odborná škola
Univerzita
Kurzy
 

Systém turnaje a hrací čas

Základní část

Turnaj je naplánován pro 12 týmů. Bude se hrát ve třech čtyřčlěnných skupinách A, B, C systémem každý s každým. Hrací čas jednoho utkání v turnaji je 15 minut hrubého času. Ze skupiny postupují přímo týmy umístěné na 1. místě a nejlepší tým na 2. místě ze všech skupin. 

 

Play off

Dále se bude pokřačovat semifinálovými zápasy. V semifinále se utkají týmy systémem nejlepší tým z druhého místa - s vítězem skupiny dalšího písmene v pořadí. Další semifinálovou dvojicí budou zbývající dva vítězové skupin. Turnaj budou řídit rozhodčí s kvalifikací pro nižší fotbalové soutěže (licence je podmínkou). Změna hracích časů je vyhrazena.

postupový klič

Vítězství v utkání základní skupiny znamená 3 body do tabulky, remíza 1 bod a porážka 0 bodů. V případě kontumace se zaznamená do tabulky výsledek 0:3 v neprospěch kontumovaného týmu. Získají-li dva nebo více týmů po odehrání skupin stejný počet bodů, pak o dalším postupu a pořadí rozhoduje:

  • počet dosažených bodů
  • vzájemné utkání 
  • celkový počet vstřelených branek ve skupině
  • los

Nerozhodný stav: Po remíze ve vyřazovacích bojích a v zápase o 3. místo následuje serie 3 trestných kopů. Pokud ani pak není rozhodnuto, pokračuje se sérií jedné penalty tzv. "náhlá smrt".

Pravidla

  1. Turnaje se mohou zúčastnit ženy i muži, mohou hrát i smíšené týmy.
  2. Minimální věk hráče je 15 let (hráč musí dovršit věk 15 let minimálně 1 měsíc před začátkem turnaje).
  3. Herní systém 5+1. Hokejový systém střídání, maximální počet náhradníků je 6. Celkem může mít tým maximálně 12 hráčů.
  4. Rohy jsou kopané, auty jsou kopané. Z autu není možné přímo vstřelit branku, z rohu ano.
  5. V případě faulu rozhodčí faulujícího hráče může buď napomenout nebo vyloučit. Vyloučený hráč se může vrátit do hry pouze v případě, že jeho tým inkasuje branku. V opačném případě je vyloučený do konce utkání.
  6. V případě faulu rozhodčí určuje volný přímý kop proti brance faulujícího týmu.
  7. V případě faulu v pokutovém území následuje pokutový kop (pokutové území a značka pokutového kopu bude týmům specifikována v den turnaje).
  8. V případě „malé domů“ rozhodčí určuje nepřímý kop proti týmu, který se provinil.
  9. Hraje se bez ofsajdů.
  10. Minimální počet hráčů na hřišti (včetně brankaře) je 3. Klesne-li počet hráčů pod tuto hranici během utkání, je výsledek kontumován ve prospěch soupeře. Nemá-li tým k dispozici alespoň 3 hráče před začátkem utkání, nemůže k utkání nastoupit, výsledek je kontumován ve prospěch soupeře a pořadatel má právo tým z turnaje vyloučit (účastnický poplatek - startovné - pak propadá ve prospěch pořadatele)
  11. Hrací doba a systém "pavouka" turnaje (včetně rozlosování jednotlivých týmů do skupin) budou upřesněny na těchto webových stránkách.
  12. Každý účastník, nejpozději v den konání turnaje - před jeho zahájením, musí podepsat prohlášení, že se účastní turnaje na vlastní odpovědnost (ke stažení v záložce REGISTRACE) a předat prohlášení organizátorům turnaje.
  13. Každý účastník mladší 18 let, musí před zahájením turnaje předložit organizátorům podepsaný souhlas zákonného zástupce (vzor viz níže).
  14. Účastníci musí mít vhodnou obuv pro malý fotbal.
  15. V případě hrubého porušení pravidel, nesportovního či nemorálního chování má pořadatel právo vyřadit z turnaje účastníka či celý tým.

další důležité pokyny

Čekací doba:

Každý tým je povinen se dostavit ke svému utkání včas. Maximální čekací doba je 2 minuty. Poté následuje kontumace 0:3 v neprospěch opozdivšího se týmu. V případě dvou kontumací v řadě bude dané družstvo vyloučeno z turnaje a výsledky budou anulovány.

Zdravotní zabezpečení:

Všichni účastníci startují v turnaji na vlastní nebezpěčí. Pořadatel doporučuje mít u sebe průkaz zdravotní pojišťovny. 

Informace pořadatele na místě:

Veškeré informace rádi podáme u stolku časoměřičů. Ve svém vlastním zájmu sledujte výsledkové listiny a rozpisy v hale. Pořadatel si vyhrazuje právo provést případné změny v rozpise, bude-li to situace vyžadovat.

(c) 2012-2020 Vysoká škola finanční a správní, a.s., Estonská 500, Praha 10, 101 00 administrace