section
TZ: Nejlepší čeští studenti poměří síly v národním kole soutěže GMC

TZ: Nejlepší čeští studenti poměří síly v národním kole soutěže GMC

12.03.2015

Už příští úterý 17. března 2015 se rozhodne o vítězi národního finále české edice soutěže Global Management Challenge. Soutěže v manažerském řízení firem s více než třicetiletou tradicí, do které se zapojují na tři desítky zemí celého světa. Český vítězný tým se pokusí prosadit v dubnovém světovém finále, které se poprvé v historii soutěže koná v Praze a připravuje jej jako organizátor Vysoká škola finanční a správní.

Unikátním přínosem soutěže je propojení studentů na významné české firmy, které se stávají patrony jednotlivých týmů a pomáhají jim v orientaci v podnikové kultuře a řízení firmy. Studenti díky tomu získají zajímavé kontakty, když se mohou radit o postupu soutěží s top manažery zapojených firem. Generálními partnery soutěže jsou letos J&T Banka a ŠKODA Auto.

Do národního finále postoupilo v průběhu podzimu (soutěž se koná od listopadu do března ve dvou kolech) osm nejlepších týmů, které se utkají o postup do mezinárodního finále v dubnu v Praze. Hlavní cenou české edice je jedinečná možnost zdarma studovat MBA program na Vysoké škole finanční a správní.


Global Management Challenge je největší světovou soutěží v oblasti simulace řízení firem. Každý soutěžící tým dostane na starost modelovou obchodní společnost, se kterou operuje na virtuálních trzích EU, NAFTA a na internetu s cílem dosáhnout co nejvyššího zhodnocení investice a nejlepšího tržního postavení na základě dosaženého zisku. Toto kritérium určí vítěznou společnost na trhu, a tím i vítězný tým soutěže.


Fatal error: Call to a member function bindValue() on a non-object in D:\Inetpub\webs\1284_web\www\2017\obsah\stranky\zpravy_funkce.inc.php on line 533