section
Český tým si na mezinárodní finále soutěže Global Management Challenge věří

Český tým si na mezinárodní finále soutěže Global Management Challenge věří

25.03.2015

Už potřetí v národní edici největší soutěže v manažerském řízení firem Global Management Challenge zvítězil studentský tým Second place is for losers ve složení Jan Kvarda (Masarykova univerzita), Tomáš Petrák (Carnegie Mellon University), Samuel Říha (Karlova Univerzita) a Mojmír Vinkler (Masarykova univerzita). „Cítíme šanci dostat se do první trojky mezi Rusko, Ukrajinu a Čínu, které jsou v soutěži nejsilnější.“ říká Jan Kvarda z vítězného týmu. Letos poprvé v historii se bude konat finále soutěže v Praze mezi 21. až 23. dubnem. Organizátorem národní edice i mezinárodního finále je Vysoká škola finanční a správní.

Patronem vítězného týmu je generální partner soutěže J&T Banka. Výsledky soutěže byly vyhlášeny na slavnostním galavečeru v úterý 24. března 2015 v Brožíkově sále na Staroměstské radnici. Ten velkoryse zapůjčil Magistrát hl. města Prahy, který současně soutěži poskytl, vedle Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy, záštitu.

Letošního ročníku, již čtvrtého, který v ČR pořádá VŠFS, se zúčastnilo celkem 53 týmů z více než 10 univerzit z celé České republiky. Soutěžící prošli dvěma koly, přičemž do národního finále postoupilo osm nejlepších. Kritériem pro vítězství v národním finále bylo dosažení nejvyššího zhodnocení investice. Hlavní cenou je bezplatné studium MBA City University of Seattle na Vysoké škole finanční a správní.

Generálními partnery soutěže jsou letos J&T Banka, a.s., a Škoda Auto, a.s., mimořádně atraktivní jsou i další partneři soutěže, kde se setkaly tak významné společnosti jako ČSOB, Deloitte, GALARD nebo Apogeo.

 

Soutěž Global Management Challenge ověřuje teoretické i praktické manažerské dovednosti studentů a současně je učí nést důsledky svých rozhodnutí. Jen na nich totiž záleží, zda virtuální firma, kterou řídí, uspěje na vybraných trzích. Jednou z hlavních předností soutěže je spolupráce studentů s prestižními firmami. Ty se do projektu zapojují nejen jako partneři, ale i jako patroni podporující své týmy. Firmy poskytují soutěžícím odbornou pomoc a zasvěcují je do principů řízení společnosti, samotná rozhodnutí jsou ale plně na studentech.


Fatal error: Call to a member function bindValue() on a non-object in D:\Inetpub\webs\1284_web\www\2017\obsah\stranky\zpravy_funkce.inc.php on line 533