section
Den D i potřetí přinesl inspiraci

Den D i potřetí přinesl inspiraci

23.05.2019

Ve dnech 13. a 14. května se konal další ze studentských projektových dnů. Na tomto Dni D, představili studenti třetího ročníku českého a anglického bakalářského studijního oboru  Řízení podniku a podnikové finance odborné porotě svůj Business plán. Zúročili tak znalosti získané během studia, i dlouhodobou přípravu, která prezentaci předcházela. Během obou dnů bylo představeno široké spektrum nápadů: od pivních lázní přes kavárnu, pekárnu bezlepkového pečiva, cukrárnu bez cukru, aplikaci mobilních her, uplatnění virtuální reality pro výuku až po vzdálený tréning jazyků, péči o domácí mazlíčky, nebo zážitkový program založený na strachu.  

V pondělí 13. května se vítězným projektem stal business plán SmartPenna – Pero 21. století studentů Veroniky Linhartové, Jana Helera a Jakuba Janovského. V úterý 14. května porotu nejvíce zaujal inovativní projekt Breast canter treatment Drug Company X01 studentů Mengying Guo a Jichu Liu. Jejich plán se týkal obchodu s léčivem X01 na rakovinu prsu.

Odborná porota byla potěšena stále rostoucí úrovní prezentačních dovedností studentů, kteří bravurně zvládají nejenom obsah, ale i formu sví prezentace.

Všem účastníkům patří srdečná gratulace a uznání za předvedený, takřka profesionální výkon. A pokud se studenti pokusí svoje projekty realizovat, přejeme jim podnikatelský úspěch. V navazujícím magisterském studiu budou svoje znalosti a dovednosti nadále vylepšovat, ale již nyní je zřejmé, že se naše univerzita může pyšnit kreativními, podnikavými studenty, kteří mají to, co dnešní svět vyžaduje, onen pověstný tah na branku.