section
Rekordní počet zahraničních studentů na letních programech VŠFS

Rekordní počet zahraničních studentů na letních programech VŠFS

10.08.2018

Jako každoročně i letos jsme uvítali zahraniční studenty na tzv. Summer programs 2018. Vedle tradičních letních škol pořádaných se City University of Seattle (USA) a High school CETYS Universidad (Mexiko) se poprvé v historii VŠFS konala Open Summer school, neboli otevřená letní škola pro jednotlivce z celého světa. Celkem se tedy konaly tři letní programy, kterých se zúčastnilo více jak 120 studentů.

Prvními účastníky letních škol, kteří přiletěli do Prahy, byli studenti z naší partnerské univerzity City University of Seattle. Skupina 67 studentů trávila na naší univerzitě celkem tři týdny plné výuky projektového managementu a psychologie, výletů, návštěv firem, poznávacích zájezdů apod.

Konkrétně studenti ze CityU navštívili společnosti Foxcon, ČNB, Nemocnici Motol a Národní ústav pro duševní zdraví, aby získali reálnou zkušenost s fungováním firem. Vydali se na výlet do Českého Krumlova, Kutné Hory a Vídně. Stali se účastníky mezinárodní konference, na které se setkali se zástupci mexické ambasády, majiteli firem a řadou pedagogů naší univerzity. Na závěr studenti prezentovali své projekty a obdrželi certifikáty, večer se pak sešli na večeři v historické taverně.

Následovali studenti z různých koutů světa na Open Summer programu, který trval 10 dní. Zájemci absolvovali výuku mezinárodního byznysu, hodiny Czech History and Culture, výlety a mezinárodní konferenci.

Jako poslední přiletěli studenti ze střední školy naší partnerské univerzity CETYS a bylo jich nejvíc za dobu trvání tohoto programu. Tradičně absolvovali méně akademicky, ale o to více kulturně orientovaný program. Tento program se těší čím dál větší oblibě studentů, každoročně se zvyšují jejich počty a prodlužuje se délka programu. Z původních pěti dnů je nyní již 10. Studenti navštívili Kutnou Horu, Český Krumlov, Terezín a Vídeň. Setkali se zástupci mexické ambasády, vyslechli si hodinu české historie a kultury, poprvé v životě viděli hokejový zápas anebo zašli na koncert klasické hudby do Obecního domu v Praze. 

Každý z programů poskytl studentům unikátní a nezapomenutelnou zkušenost. Jejich hlavním cílem je posilovat mezinárodní vztahy naší univerzity, internacionalizace a také zprostředkování cenné mezinárodní zkušenosti, kterou mohou studenti využít pro svoji budoucnost. Věříme, že se tato oblast bude i nadále na VSFS rozvíjet a studentů bude přibývat.