section
Univerzita ocenila prezidenta mexické univerzity CETYS Fernanda Leóna Garcíu

Univerzita ocenila prezidenta mexické univerzity CETYS Fernanda Leóna Garcíu

24.10.2017

Na slavnostním zasedání Vědecké rady Vysoké školy finanční a správní v pátek 20. října 2017 byl udělen prezidentu partnerské mexické univerzity CETYS dr. Fernandu Leónovi Garcíovi čestný titul doctor honoris causa za mimořádný přínos k internacionalizaci vysokého školství.

Slavnostního ceremoniálu se zúčastnila řada hostů, mezi nimi mexická velvyslankyně Leonora Rueda, několik rektorů jiných vysokých škol, zástupci akademických i neakademických pracovníků a studentů VŠFS. Kromě úvodního slova rektorky Šenkýřové, pronesl laudatio prorektor Budinský. Vyzdvihl dlouhodobou spolupráci s Dr. Fernandem Leónem, která trvá již od roku 2004, kdy jako Executive Vice President for Academic Affairs měl na starosti mj. i spolupráci se zahraničními univerzitami v programech MBA a BSBA. Vzájemné kontakty se nepřerušily ani poté, kdy se stal v roce 2010 prezidentem CETYS, jedné z nejvýznamnějších mexických univerzit. Fernando León García je rovněž významnou osobností v International Association of University Presidents.

To potvrzovala i jeho přenáška na téma Internationalization of Higher Education, která bude zveřejněna v některém z následujících vydání univerzitního časopisu Xadonia.

Pro Fernanda a jeho manželku Claudii připravila univerzita zajímavý doprovodný program včetně návštěvy Campusu VŠFS, Kouzelných škol a Bankovní akademie, které jsou součástí Společenství škol.