section
Nepromarněte svoji šanci na studijní pobyt v zahraničí

Nepromarněte svoji šanci na studijní pobyt v zahraničí

08.03.2017

Už jen do poloviny března se můžete přihlásit na jeden z výměnných studijních pobytů na zahraniční univerzitě. Nenechte si tuto mimořádnou možnost rozšířit si svoje obzory ujít!

Studenti mohou vyjet do zahraničí s programem Erasmus+ několikrát za svůj studentský život. Celková doba strávená v zahraničí je maximálně 12 měsíců na bakalářském studiu, maximálně 12 měsíců na magisterském studiu a maximálně 12 měsíců v rámci doktorského studia. Zájemci o studijní pobyty v programu Erasmus+ nebo Exchange se mají možnost přihlásit do 15. 3. 2017 na  http://www.vsfs.cz/en/?id=2158-application-form

Seznam partnerských univerzit je skutečně úctyhodný a každoročně se rozšiřuje. Tento akademický rok naše univerzita uzavřela partnerské smlouvy s American University v Bulharsku, Universita degli Studi di Salermo v Itálii, Inholland University of Applied Sciences v Nizozemsku, University of Economics in Katowice v Polsku a University of International Business v Kazachstánu.

Ostatně seznámit se blíže s myšlenkou zahraničních studijních pobytů se naši studenti mohli seznámit na několika International Erasmus+ Days.

První se konal již ve čtvrtek 16. února v Kongresovém centru VŠFS. Zúčastnila se jej i rektorka univerzity Bohuslava Šenkýřova, která přivítala přítomné a podělila se s nimi o své zážitky z cestování. Během dne pak vystoupili zahraniční studenti, kteří na naší univerzitě studují jeden nebo dva semestry v rámci programů Erasmus+, Exchange nebo Free Mover.

International Erasmus+ Day zamířil také na studijní střediska VŠFS. Magisterští studenti se mohli dozvědět více o zahraničních mobilitách v úterý 21. února v Praze v budově Vltavská. Pro mimopražské zájemce byla připravena setkání v pondělí 6. března na studijním středisku v Karlových Varech a ve středu 8. března na studijním středisku v Mostě.