section
Okénko do finančních trhů

Okénko do finančních trhů

23.02.2021

Vysoká škola finanční a správní a Konfuciův institut si pro studenty a odbornou veřejnost připravily v pondělí 22. 2. 2021 od 17:00 do 19:00 první přednášku z nového pravidelného čtvrtletního cyklu „Okénko do finančních trhů“, přednášel prorektor VŠFS doc. RNDr. Petr Budinský, CSc., moderovala ředitelka Konfuciova institutu Mgr. Helga Bedáňová. 

Přednáška probíhala online přes aplikaci MS Teams, což nám umožnilo rekordních 355 přihlášených účastníků. Moderátorka postupně kladla docentu Budinskému otázky související globální ekonomikou, dluhopisy a trhem akcií a komodit. Účastníci si mohli vyslechnout analýzu vlivu pandemie na globální ekonomikou a HDP jednotlivých států jako jsou USA, Čína, ČR a Evropská unie. Dále se dozvěděli aktuální informace o ekonomické situaci v ČR a jejím dalším výhledu. V poslední části se docent věnoval situaci na akciových a komoditních trzích.

Následovala bohatá diskuze, která potvrdila zájem studentů i úspěšnost celé akce. 
Již teď můžete na YouTube účtu VŠFS shlédnout některé zajímavé sestřihy z celé přednášky.

Okénko do finančních trhů: Změny HDP v době pandemie covidu
Okénko do finančních trhů: Financování států, postavení ČR a vliv míry inflace

Již teď se můžete hlásit na následující přednášku v pondělí 24. 5. 2021 od 17:00 do 18:15 hod. Zaregistrovat se můžete ZDE. Účast je podmíněna registrací a je zdarma.