section
S Annou Fernstädt o studiu i sportu.

S Annou Fernstädt o studiu i sportu.

10.05.2020

Aničko, jak byste zhodnotila svou první sezónu na VŠFS. Splnila vaše očekávání?

Splnila, naprosto. Jsem spokojená s tím, že mi na škole umožnili mít individuální studijní plán, jinak by to v mém případě ani nešlo. Hodně jsem se učila před sezonou, zbytek přišel a ještě přijde teď po sezoně, kdy nezávodím, budu častěji v Praze a ve škole.

Studujete Vysokou školu finanční a správní, konkrétně program Economics and Management, máte již nějaký oblíbený předmět nebo pedagoga?

Baví mě mikro a makroekonomie, ale také matematika. A taky nemčina, tu už mám hotovou. (směje se) Co se pedagogů týče, tak jsem v kontaktu jen s panem docentem Budinským. Kvůli časové náročnosti skeletonu nezvládám do školy chodit a maximum věcí řeším na dálku.

Je to hodně náročné studovat v angličtině?

Obecně je pro mě náročné při profesionálním sportu zároveň studovat  - a je jedno, v jakém je to jazyce.

Angličtina, němčina, čeština – v jakém jazyce se cítíte „nejpevněji v kramflecích“?

Určitě v němčině, protože jsem v Německu žila od jednoho roku, chodila tam do školy, prožila jsem tam drtivou většinu svého života a Německo jsem také reprezentovala. Češtinu jsem používala celou dobu jen v rodině, ale myslím, že mi taky docela jde. Angličtinu jsem se naučila až později jako třetí jazyk. A nemám s ní problém, protože celou sezonu mluvím anglicky, ať už s mým kanadským trenérem, nebo s ostatními závodnicemi. Tedy kromě těch německých a rakouských, s těmi mluvíme německy.

Naší školu studují další čeští reprezentanti v zimních sportech Ester Ledecká či Jan Zabystřan. Bavíte se někdy o studiu na VŠFS? 

Tak na tohle nedošlo. Já je ani moc neznám. Máme společnou agenturu, manažery, ale nepotkáváme se, všichni máme hodně nabitý program. Navíc Ester už má hotového bakaláře, já teprve začínám.

Závěrem děkujeme za rozhovor, přejeme hodně zdaru v ledovém korytě a i při studiu!

dsc6246.jpg dsc6275.jpg dsc6281.jpg dsc6311.jpg