section

Triple degree

Mezinárodní vzdělávací projekt Vysoké školy finanční a správní, Changchun University of Finance and Economics a City University of Seattle

Soukromá univerzita Vysoká škola finanční a správní (VŠFS) se na podzim 2013 zapojila do přípravy unikátního třístranného vzdělávacího projektu.

VŠFS jako první systematicky přistoupila k otázce univerzitní výměny a společně s čínskou a americkou partnerskou univerzitou připravila podmínky pro studium čínských studentů v ČR.

Výsledkem byl podpis zcela unikátní smlouvy mezi Changchun University of Finance and Economics (provincie Jilin, Čína) a the City University of Seattle (Seattle, USA) a Vysokou školou finanční a správní. Smlouva byla podepsána při slavnostním aktu v pátek 12. září 2014 v Primátorském sále Paláce Žofín v Praze.

Studijní program zahrnuje roční studium na Changchun University of Finance and Economics (provincie Jilin, Čína), následné tříleté studium na Vysoké škole finanční a správní a dvouleté studium na City University of Seattle (Seattle, USA).

Všechny tři strany intenzivně spolupracovaly na detailech studijních plánů, podpoře studentů, překonání jazykových a kulturních odlišností tak, aby program úspěšně naplnil představy čínských studentů a podpořil další budoucí spolupráci.

Mezinárodní vzdělávací program získal v srpnu 2015 záštitu prezidenta České republiky Miloše Zemana.

V 14. září 2015 přijelo prvních 25 čínských studentů, aby na Vysoké škole finanční a správní zahájili tříleté bakalářské studium. V akademickém roce 2019/2020 přivítá Vysoká škola finanční a správní už pátou skupinu čínských studentů.