section
Finanční a investiční fórum aktuálně

Finanční a investiční fórum aktuálně

11.04.2017

Finanční a investiční fórum aktuálně

 

Ve čtvrtek 6. dubna 2017, krátce poté co Česká národní banka ohlásila ukončení režimu devizových intervencí, se na půdě Vysoké školy finanční a správní konalo další Finanční a investiční fórum.

Panel již tradičně moderoval prorektor VŠFS Petr Budinský, jeho hosty byli František Bostl (ředitel investic a hlavní ekonom společnosti Chytrý Honza), Aleš Michl (poradce ministra financí a spolumajitel investičního fondu Quant) a Michal Valentík (hlavní investiční stratég ČP INVEST).

Z diskuse vyplynulo, že je František Bostl přesvědčen o tom, že „Evropa bude čelit v budoucnu velkým ekonomickým problémům.“ Aleš Michl tvrdí, že „USA jsou na tom ekonomicky daleko lépe než Evropa.“ a také, že Trump dělá z ekonomického pohledu pro rozvoj USA maximum.

V reakci na žhavou aktualitu ukončení režimu devizových intervencí ČNB konstatoval Michal Valentík, že „Koruna bude dlouhodobě posilovat, krátkodobě může oslabit.“

Druhá polovina fóra byla věnována investičním příležitostem.  M. Valentík je přesvědčen, že „Nemovitosti budou pokračovat v růstu.“, a F. Bostl upozornil, že se ceny dluhopisů začaly klesat a blíží se zvyšování úrokových sazeb.

 

Záznam můžeme vidět zde: