section
Charismatický Jiří Weigl se podělil s členy klubu Diamant o svoje zkušenosti

Charismatický Jiří Weigl se podělil s členy klubu Diamant o svoje zkušenosti

21.12.2016

Letošní poslední setkání klubu absolventů Diamant, které se konalo ve středu 30. listopadu 2016 v klubu TIM VŠFS, hostilo opět mimořádnou osobnost: Jiřího Weigla, zakladatele a výkonného ředitele Institutu Václava Klause. V diskusi, kterou moderoval prorektor naší univerzity Petr Budinský, nejprve letmo prošel svojí minulostí, kdy vystudoval arabistiku, stal významným českým ekonomem, šéfem poradců předsedy vlády nebo vedoucím Kanceláře prezidenta republiky. Okouzlení posluchači se tak dozvěděli, jak se nechtěl stát ministrem, nebo co pro něj bylo nejtěžším oříškem v době, kdy měl kancelář na Pražském hradě. Padly samozřejmě i vysoce odborné dotazy na závažná témata jako je Brexit, nebo volba amerického prezidenta. V probíhající debatě upozornil Jiří Weigl na geopolitické souvislosti Brexitu i na vliv, který bude mít nástup Donalda Trumpa na problémy Evropy. Členové klubu Diamant se živě zajímali i o otázku byznysu v politice, vliv sociálních sítí na politiku i na to, jak jejich host vnímá roli sociologie v současném světě. Debata přesáhla čas, který jí byl určen, a ukončit jí musel až moderátor, tolik zájmu a otázek vzbudila přítomnost Jiřího Weigla.

Po skončení diskuse byl plaketou oceněn jeden ze zakládajících členů klubu Diamant Ing. Petr Beránek. Večer byl zakončen ochutnávkou vín, které poskytla firma Nier Fine Wines.

Nejbližší příležitost k setkání klubu Diamant nabízí Ples Společenství škol, který se koná v sobotu 7. ledna 2017 na pražském Žofíně.