section
Český i slovenský tým ve finále obstály

Český i slovenský tým ve finále obstály

20.04.2016

Se čtvrtým a šestým místem, které obsadily slovenský a český tým na finále mezinárodní světové soutěže Global Management Challenge v čínském Macau, se tento ročník zapíše mezi ty nejúspěšnější. Slovenský tým se soutěže zúčastnil zcela poprvé, pro Čechy to zase byla po řadě let první finálová účast.

Slovenský tým, který postavila Podnikovohospodárská fakulta Ekonomické univerzity, ve složení Lenka Danková, Veronika Mackaničová, Nikola Tančáková, Jozef Lukáč a Martin Mucha (patronem týmu byl Deloitte) se dostal těsně pod stupně vítězů. Český tým z Univerzity Pardubice  ve složení Lucie Jelínková, Lukáš Kruml, Michal Vilímek (patronem týmu byla Škoda Auto) zabojoval a nechal za sebou tým Maroka, se kterým soupeřil i v semifinále.

Mezinárodní finále se pro příští rok bude konat v Kataru. Nově se jej nebudou moci zúčastnit hráči, kteří (nehledě na tým) již svou zemi reprezentovali 2x (nebo víckrát). Soutěž tím posílí prvek konkurence a dá příležitost novým hráčům.

Finální umístění v mezinárodním finále GMC v Macau:

1. místo Rusko

2. místo Čína

3. místo Brazílie

4. místo SLOVENSKO

5. místo Lotyšsko

6. místo ČESKÁ REPUBLIKA

7. místo Maroko

8. místo Keňa

Generálním partnerem soutěže v České republice a na Slovensku byla letos J&T Banka, a.s. Hlavními partnery v České republice byla společnost Škoda Auto, a.s., a ČSOB a na Slovensku CPI Property Group, IBM a VŠM/CityU. Velké poděkování za aktivní spolupráci patří jednomu z českých akademických partnerů soutěže Univerzitě Pardubice, která letos do soutěže vyslala nejvíce týmů – celkem 14 – a která deklarovala ochotu zapojit se i v příštím roce.

Český tým Slovenský tým gmc_3.jpg