section
Výstava „Mýma očima“ pro Stipendijní fond VŠFS

Výstava „Mýma očima“ pro Stipendijní fond VŠFS

09.07.2015

V chomutovské galerii LURAGO byla 8. července zahájena výstava „Mýma očima“. Naše univerzita se na ní prezentuje fotografiemi rektorky (cestovatelky a fotografky) Bohuslavy Šenkýřové. Výstava představuje práce celkem pěti autorů, kteří se fotografií nezabývají profesionálně, ale spíše citem, navíc se záměrem podpořit buď charitativní, kulturní nebo občanský projekt. Výstava Bohuslavy Šenkýřové tradičně podporuje Stipendijní fond univerzity.

Výstavu pořádá občanské sdružení PRO KULTURA. Vedle Bohuslavy Šenkýřové vystavují v LURAGU Lucie Stříbrská, Zdeněk Fišr, Martin Reihs a Ota Schnepp. Heslo mýma očima autoři naplnili portréty, záběry průmyslových objektů i české krajiny. Výstava B. Šenkýřové nabídla letmý průřez její fotografickou tvorbou zaměřenou na poznávání dalekých a leckdy exotických destinací. Zde konkrétně návštěvníci naleznou záběry Peru a Argentiny, Tanzanie, Senegalu, Íránu, Indie a Kambodži.

Vernisáž výstavy se konala ve středu 8. července od 17,00 hod. za účasti řady příznivců a přátel fotografie. Kromě vystavených děl je potěšilo i vystoupení mladého operního pěvce Hynka Granii za klavírního doprovodu Marie N. Hynek pátým rokem studuje na Konzervatoři Teplice a odborníci mu předpovídají velkou budoucnost.

Výstava potrvá do 28. července 2015.

 

Galerie LURAGO

Středisko knihovnických a kulturních služeb

Palackého 4995 / 85

Chomutov