section
Setkání klubu Diamant s vůní koňaku

Setkání klubu Diamant s vůní koňaku

04.06.2015

Druhé letošní setkání klubu úspěšných absolventů Diamant se odehrálo v jediném českém cognac baru U staré studny na Malé Straně. Místo setkání nebylo vybráno náhodně. Po večeru, v jehož průběhu byli slavnostně přijati noví členové a oceněni stávající a po diskusi s mimořádně zajímavým hostem z oblasti developmentu, totiž následovala právě degustace koňaků.

V úterý 2. června se v prostoru sklepení ze 14. století prodchnutém atmosférou staré Prahy setkali stávající členové se zájemci o členství při neformálním večerním koktejlu. Na programu bylo předání slavnostních plaket vybraným členům a diskuse s hostem večera Janem Řežábem, majitelem developerské skupiny JRD (průkopník energeticky úsporného a environmentálně šetrného bydlení a současné jedničky v této oblasti na českém trhu). J. Řežáb si podnikáním naplnil svou ambici dokázat, že i v tržních podmínkách a bez dotací lze stavět energeticky úsporné projekty a zpřístupnit je nejširší veřejnosti. Jeho současné aktivity směřují významně do oblasti životního prostředí a kvality života včetně alternativních zdrojů energie. Diskuse, kterou řídil Petr Budinský, prorektor naší univerzity, byla velmi živá. Dobře kladené otázky i zajímavé odpovědi debatu posléze rozproudily mezi další hosty večera.

Před prostorem pro společenská setkání a navazování nových kontaktů byla pro hosty připravena ještě degustace koňaků, které pocházely jen z nejlepších podoblastí samotného Cognacu. Světem koňaků provedla hosty Tereza Křivinková, jediná Cognac Educator v České republice.

Další setkání klubu Diamant je plánováno na podzim.

Klub Diamant vznikl jako sdružení úspěšných absolventů, kteří se rozhodli po skončení studia nadále podporovat svoji univerzitu a udržet tak kontakt s jejím vedením, stejně jako najít platformu pro setkávání se zajímavými osobnostmi ze společenského, podnikatelského a politického života. Pravidelné večery se konají také jako příležitost oslovit nové členy, seznámit je s fungováním klubu a získat jejich podporu.