section
Začalo mezinárodní finále Global Management Challenge

Začalo mezinárodní finále Global Management Challenge

22.04.2015

Český i slovenský tým si vylosoval těžké soupeře. V úterý 22. dubna bylo slavnostně zahájeno mezinárodní finále největší soutěže v manažerském řízení firem na světě Global Management Challenge. To se poprvé v historii koná v Praze. Vítěze budeme znát již ve čtvrtek 23. dubna večer.

Český tým má ve skupině silné soupeře z Číny, Portugalska nebo Polska. Slovensko se o postup utká například s favorizovanou Ukrajinou. Všech 22 soutežních týmů bylo včera rozděleno do čtyř skupin, ze kterých v dnešním semifinále postoupí vždy dva nejlepší týmy. Češi si letos na finále věří. Tým ve složení Jan Kvarda (Masarykova univerzita), Tomáš Petrák (Carnegie Mellon University), Samuel Říha (Karlova Univerzita) a Mojmír Vinkler (Masarykova univerzita) se mezinárodního finále účastní již potřetí. Ani v jednom z předchozích ročníků však do finále nepostoupili. „Cítíme šanci dostat se do první trojky mezi Rusko, Ukrajinu a Čínu, které jsou v soutěži nejsilnější.“ říká Jan Kvarda z vítězného týmu.

Slovákům se v posledních letech dařilo lépe, loni se dokonce dostali do vítězné trojky. Pro letošní slovenský tým je však mezinárodní finále premiérou.

Národní kola v ČR a na Slovensku, stejně jako letošní mezinárodní finále organizuje naše univerzita.

Výsledky semifinálového kola se dozvíme již dnes večer při přátelském setkání všech týmů. Zítra přineseme další informace. Připravujeme pro vás i video se sestřihem nejzajímavějších informací.