section
Podpis třístranné smlouvy mezi univerzitami z ČR, Číny a USA

Podpis třístranné smlouvy mezi univerzitami z ČR, Číny a USA

15.09.2014

V pátek 12. září 2014 v 11,00 hod. byla v Primátorském sále Paláce Žofín v Praze podepsána zcela unikátní smlouva mezi Changchun University of Finance and Economics (provincie Jilin, Čína) a The City University of Seattle (Seattle, USA) a Vysokou školou finanční a správní.

Je to ojedinělý projekt třístranné univerzitní spolupráce mezi Českou republikou, Čínou a USA, díky níž budou čínští studenti zapojeni do česko-amerického vzdělávacího programu.

Studijní program byl pečlivě připravován a konzultován odborníky ze všech tří zemí posledního půl roku a jeho příprava bude dovršena podpisem třístranné smlouvy za účasti špiček všech univerzit.

Příjezd první skupiny studentů do Prahy se očekává v září příštího roku.

Všechny tři strany nadále intenzivně spolupracují na detailech studijních plánů, podpoře studentů, překonání jazykových a kulturních odlišností tak, aby program úspěšně naplnil představy čínských studentů a prohloubil spolupráci mezi našimi zeměmi.

„Budoucnost spolupráce v oblasti nejen školství, ale i průmyslu a obchodu mezi těmito zeměmi je zřejmá a proto si myslíme, že kvalitní propojení a poznání kultur napomůže jejímu rozvoji,“ dodává rektorka VŠFS Bohuslava Šenkýřová.